Ranskan Rivieran asuntomarkkinat vuoden 2020 alussa

Vuosi 2019 on päättynyt Ranskan asuntomarkkinoilla ennätyksellisenä. Asuntokauppojen lukumäärä kasvoi huomattavasti ja Alpes-Maritimes -departementin, eli Ranskan Rivieran, asuntomarkkinat olivat erityisen vireät. Hinnat ovat pysyneet melko paikoillaan – käytännössä nousseet 1,6 – 2,75 % kaupungista riippuen. Rivieran asuntomarkkinat ovat asiantuntijoiden mukaan hyvin hallinnassa, joskin kysyntä on nyt kovaa. Uusia asuntoja tuli markkinoille vähän.

Vuodet 2017 ja 2018 olivat Rivieran asuntomarkkinoilla erinomaiset. Vuosi 2019 päättyi samoissa merkeissä ja siitä tulikin koko Ranskan osalta ennätyksellinen, sillä ensimmäistä kertaa jälleenmyytävien asuntojen kauppojen vuotuinen lukumäärä koko Ranskassa ylitti miljoonan kappaleen rajan. Rivieran alueen kiinteistönvälitysliiton (FNAIM, Fédération Nationale de l’Immobilier) puheenjohtajat, William Siksik ja Cyril Messika, iloitsevat, että kaikki alueen asuntomarkkinoiden merkit ovat positiivisia.

Ostajat ovat löytäneet asuntotarjontaa kohtuuhintaan, ja heidän ostovoimansa on säilynyt hyvänä matalien korkojen ja pitkien laina-aikojen ansiosta. Rivieran kaupungeissa on toteutettu tai on suunnitteilla useita kehityshankkeita, jotka tekevät ympäristöstä korkeatasoisen ja helposti elettävän. Sijoittajien asunnoista saama vuokratuotto on säilynyt houkuttelevana. Asuntokauppojen lukumäärä kasvoi Rivieralla n. 10 % vuodesta 2018 vuoteen 2019 verrattuna. Keskimääräisten neliöhintojen muutos oli hyvin maltillista.

Rivieran suurimmissa kaupungeissa – Nizzassa, Cannesissa, Antibesissa ja Mentonissa – asuntokaupat kehittyivät seuraavasti vuonna 2019 verrattuna vuoteen 2018 (jälleenmyytävät kerrostaloasunnot):

 • Nizza
  • kauppojen lukumäärä +13 %
  • hinnat +2,75 %
  • myyntiaika hidastui 9 päivää (ollen keskimääräin 98 päivää)
 • Cannes
  • kauppojen lukumäärä +7 %
  • hinnat +1,79 %
  • myyntiaika nopeutui 9 päivää (ollen keskimääräin 102 päivää)
 • Antibes
  • kauppojen lukumäärä +12 %
  • hinnat +1,64 %
  • myyntiaika nopeutui 9 päivää (ollen keskimääräin 86 päivää)
 • Menton
  • kauppojen lukumäärä +9 %
  • hinnat +1,77 %
  • myyntiaika nopeutui 3 päivää (ollen keskimääräin 89 päivää)

Vuosi 2020 on alkanut hyvin aktiivisesti eikä hiljenemisen merkkejä ole näköpiirissä. FNAIM’n puheenjohtajat löytävät vain yhden huolen viime vuodelta: uusia asuntoja tuli lukumäärällisesti huomattavan vähän markkinoille. He kiittävät kunnanjohtajia kehityssuunnitelmista, joista erinomaisena esimerkkinä Nizzan uusi raitiolinja, jotka hyödyttävät kaikkia – asukkaita, matkailijoita ja sijoittajia. Heistä aikeet asuntojen lyhytaikaisen sesonkivuokrauksen rajoittamiseksi tekevät hyvää, jotta asuntoja riittää paikalliselle aktiiviväestölle ja hinnat pysyvät heille tavoitettavissa. Brexit ei näytä aiheuttaneen brittiläisten asukkaiden tai sijoittajien katoa. He kehottavat seuraamaan lainojen korkojen kehitystä ja toivovat seudulle lisää uudiskohteiden rakennushankkeita.

Lähteet:

 • Nice-Matin 21.1.2020
 • Nice-Matin 29.1.2020

Huomautus: Habisol Oy pyrkii antamaan oikeaa ja ajankohtaista tietoa päätöksenteon tueksi, mutta ei voi vastata antamansa tiedon oikeellisuudesta eikä ottaa vastuuta antamansa tiedon perusteella tehtyjen päätösten seuraamuksista.

Compare listings

Compare