MIKSI RANSKAN RIVIERA?

Côte d´Azur eli Ranskan Riviera on erinomainen seutu asua, lomailla, työskennellä ja harrastaa. Rivieran valtteja ovat sijainti, ilmasto, kulttuuri ja – rationalismi.

Sijainti
Meren, vuorten ja vehreän maaseudun ympäröimä Rivieran rannikko sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla Euroopassa.
Rivieralta on muutaman sadan kilometrin matka ja erinomaiset yhteydet Keski- ja Etelä-Eurooppaan. Nizzan lentokenttä on Ranskan toiseksi vilkkain ja Suomesta sinne lennetään useita reittejä. Helsingistä on suoria lentoja Nizzaan ympäri vuoden ja lippujen hinnat voivat olla hyvinkin edulliset.

Nizza, Antibes, Juan-les-Pins, Cannes ja Saint-Tropez ovat tunnetuimpia rantakaupunkeja. Grasse, Mougins, Valbonne ja Vence ovat suurimpia sisämaan kyliä. Provencen maalaismaisemat ovat lukuisten taulujen, kirjojen ja elokuvien aiheita. Monacon hulppea minivaltio sijaitsee Rivieran vaikutuspiirissä.

 

Ilmasto
Juuri sijainti Alppien suojassa ja Välimeren rannalla luo seudulle lempeän ilmaston, jossa pilvet pysyvät loitolla ja tuulet kohtuullisina. Tilastollisesti Rivieralla on 300 aurinkoista päivää vuodessa, mutta sadetta kertyy millimetreinä yhtä paljon kuin Lontoossa, mikä tekee luonnosta vehreän. Ilmasto on yksi suurimmista tekijöistä miksi Ranska on ideaali paikka hankkia lomakoti ulkomailta.

Rivieralla on alueellisia mikroilmastoja rinteistä, laaksoista ja meren läheisyydestä riippuen. Kevät ja syksy ovat suomalaisten lempivuodenaikoja. Kesä on helteinen ja sopii rantaelämään. Sydäntalvi on kolea Rivierallakin, mutta se on lyhyt eikä liukkautta ja loskaa tarvitse sietää. Kirkkaana talvipäivänä meren takaa kohoavat lumihuippuiset vuoret ovat unohtumattoman kauniit. Seutu on kuuluisa myös maagisesta valostaan. Muualla Etelä-Ranskassa kesät voivat olla kuumemmat ja talvet kylmemmät kuin Rivieralla, sillä Rivieralla meri raikastaa kesällä ja Alpit suojaavat talvella.

Kulttuuri
Historia on hyvin läsnä Rivieralla, sillä useat seudun kaupungit ovat muodostuneet keskiaikaisten kylien ympärille. Monet nimekkäät taiteilijat ovat saaneet seudusta inspiraatiota töihinsä, joita voi ihailla lukuisissa museoissa. Välimeren ruokakulttuuri – ranskalaisesta puhumattakaan – on maailmankuulu, ja tämä näkyy Rivieran arjessa tasokkaiden torien ja erityiskauppojen valikoimissa sekä ravintolatarjonnassa. Rosé-viini on Rivieran tyypillisin kesäjuoma, jota tuotetaan puna- ja valkoviinin lisäksi Provencen lähiseudulla. Juhlajuomana Rivieralla on – ranskalaiseen tapaan – samppanja.

Korkeatasoiset konsertit, teatterit, oopperat, baletit, festivaalit, karnevaalit ja urheilutapahtumat tuovat eloa arkeen. Golf, laskettelu, veneily, tennis, sukellus, patikointi, pyöräily, vuorikiipeily ja riippuliito ovat esimerkkejä suosituista lajeista, joille Riviera tarjoaa mainiot puitteet. Myös useat kansainvälisesti tunnetut tähdet ovat valinneet Rivieran ajanviettopaikakseen.

Rationalismi
Ranskan Rivieran elämä rakentuu usean tahon – paikallisten ihmisten, kansainvälisten työntekijöiden, ulkomaalaisten eläkeläisten, lomalaisten ja sijoittajien – varaan. Euroopan piilaaksoksi kutsutussa Sophia Antipoliksen teknologiapuistossa työskentelee tuhansia ulkomaalaisia. Seudulla on useita kansainvälisiä kouluja ja yliopistoja. Yhä useammat etätyöläiset kokevat seudun mitä parhaana työympäristönä. Asumisen ja asuntojen hinnat ovat Rivieralla kuitenkin kohtuulliset verrattuna esimerkiksi Lontooseen, Pariisiin tai Brysseliin. Perheellisen työntekijän ansiotulovero on kevyttä perheen yhteisverotuksen ja lapsista saatavan vähennyksen ansiosta. Ranskassa sijaitsevan kiinteistön perintöverotus on suorille perijöille hyvin edullista.

Vuosien varrella Côte d´Azur on vakiinnuttanut asemansa korkeatasoisena ja tyylikkäänä alueena, jonka kansainvälinen suosio kasvaa jatkuvasti. Asunnon hankinta seudulta – joko omaksi iloksi tai vuokralle tarjottavaksi – on hyvä sijoitus. Mikäli haaveena on löytää lomakoti ulkomailta, on Riviera ehdottomasti toimiva vaihtoehto. Lue lisää Ranskasta täältä.

Compare listings

Compare
Search