Myymässä asuntoa Ranskassa?

Autamme sinua myymään Ranskan Rivieralla sijaitsevan asuntosi. Valitsemme asuntosi sijainnin perusteella alueen parhaan paikallisen kiinteistönvälittäjän, joka toimii luotettavasti ja tavoittaa mahdollisimman laajan ostajakunnan. Tämä välittäjä tuntee ko. alueen mikromarkkinat, antaa parhaan hinta-arvion ja pystyy markkinoimaan asuntoasi näkyvästi – ja me yritämme toki myös löytää asunnollesi suomalaisen ostajan.

Me olemme ainoa kontakti sinuun päin, sinun ei tarvitse asioida paikallisen välittäjän kanssa.

Kuljemme kanssasi asuntokauppaprosessin alusta loppuun ja autamme joka vaiheessa. Et maksa avustamme mitään ekstraa – palkkiomme on osa paikallisen välittäjän normaalia välityspalkkiota, jonka maksaisit joka tapauksessa. Lue myyjälle tärkeistä asioista alla olevista Usein kysytyt kysymykset -linkeistä!

Usein kysytyt kysymykset asunnon myymisestä

Välittäjäkumppanimme toimivat oman hinnastonsa mukaisesti, mutta normaali välityspalkkio on Ranskassa 5,5-6,5 % (sis. alv) riippuen asunnon hinnasta. Me saamme osuuden palkkiosta, kun toimitamme heille myytävän asunnon ja osallistumme kauppaprosessin eri vaiheisiin. Usein kolmas välittäjä löytää asunnolle ostajan ja hoitaa ostajapuolen byrokratian, joten hänellekin jaetaan osuus palkkiosta. Muita kuluja syntyy diagnostiikkamittausten teettämisestä, mahdollisten kadonneiden asiakirjojen hankinnasta, isännöitsijän raportin tilaamisesta (jos taloyhtiö), mahdollisesta myyntivoittoverosta, mahdollisen ranskalaisen asuntolainan kiinnityksen purkamisesta sekä tulkin käytöstä loppukaupassa, mikäli kaupan osapuoli ei puhu sujuvaa ranskaa. Meidän tukemme asunnon myynnissä ei aiheuta mitään ylimääräisiä kuluja eikä kasvata välityspalkkiota – palvelumme säästää selvästi myyjän aikaa ja rahaa.

Saamme asuntosi parhaiten myytyä tekemällä yhteistyötä asuntosi lähellä sijaitsevan, luotettavan välittäjäkumppanin avulla. Olemme ainoa kontakti sinuun päin ja valvomme, että asuntosi myydään Ranskan lain mukaisesti. Palvelumme kattaa:
– Paikallisen välittäjäkumppanin valinta
– Arviokäynnin järjestäminen
– Tarpeellisten tietojen ja asiakirjojen toimitus välittäjäkumppanille
– Välittäjäkumppanin tekemän hinta-arvion toimittaminen myyjälle
– Välittäjäkumppanin myyntimandaatin selostus ja allekirjoituksen ohjeistus
– Avaimen toimitus välittäjäkumppanille
– Tarvittavien mittausten teettäminen (myyjän kustannuksella)
– Tarvittavien asiakirjojen tilaaminen, mikäli myyjä kadottanut (myyjän kustannuksella)
– Asuntoilmoituksen laatiminen Habisolin sivuille
– Viestintä näytöistä, lisätietopyynnöistä, markkinointitoimenpiteistä, tarjouksista jne.
– Tulkkina ja edunvalvojana toimiminen neuvotteluissa
– Konsultointi veroasioissa ja tarvittaessa eteenpäinohjaus asiantuntijan luo
– Neuvonta kaupanteossa tarvittavien oikeiden dokumenttien hankkimiseksi
– Ranskankielisten sopimusasiakirjojen tulkinta (n. 300-400 sivua)
– Myyjän edustajana toimiminen mm. notaariin ja isännöitsijään päin
– Yhteistyö notaarin kanssa
– Kauppaprosessin valvonta (normaalisti 2-3 kk, joskus pidempään)
– Loppukaupan valmistelu (mm. tärkeiden asioiden tarkistus)
– Tuki kaupan syntymisen jälkeen (mm. kotivakuutuksen päättäminen, sähkösopimuksen siirron mahdollistaminen)

Näitä on paljon! Saat meiltä tarkat tiedot ja apua dokumenttien hankkimiseksi, mutta heti alkuun tarvitaan asunnon omistustodistus tai vanha kauppakirja, passikopiot, viimeisin kiinteistöverotosite, ns. diagnostiikkamittausraportit (teetettävä) ja mielellään pohjapiirros. Mikäli asunto sijaitsee taloyhtiössä, on lisäksi toimitettava yhtiöjärjestys ja sen mahdolliset muutokset, viimeisin yhtiövastikelasku, kahden edellisvuoden yhtiövastikelaskelmat (koko vuosilta) ja kolme viimeisintä yhtiökokouspöytäkirjaa. Myöhemmin tarvitsemme virkatodistukset, pankkitilitositteen sekä sähkö- ja vesilaskujen kopit. Ranskassa asunnon omistajan kannattaa säilyttää mahdollisiin remontteihin liittyvät laskut.

Compare listings

Compare