Ranskan Rivieran asuntomarkkinat vuoden 2019 alussa

”Un bon cru”, hyvä vuosikerta, toteavat vuoden 2018 Rivieran asuntomarkkinoista Côte d’Azurin alueen kiinteistönvälitysliiton (FNAIM, Fédération Nationale de l’Immobilier) keulamiehet. Vaikka toteutuneiden asuntokauppojen lukumäärä väheni keskimäärin 6 % edellisvuoteen verrattuna, on tilanne erinomainen, sillä vuosi 2017 oli ennätyksellisen hyvä. Asuntojen hinnat pysyivät vakaina vuonna 2018 vuoteen 2017 verrattuna, mitä ei tapahtunut monilla muilla alueilla Ranskassa. Riviera oli ainoa seutu Ranskassa, jossa uudiskohteiden kauppa kävi hyvin vuonna 2018. Vuoden 2019 odotetaan jatkuvan hyvänä.

Rivieran suurimmissa kaupungeissa – Nizzassa, Cannesissa, Antibesissa ja Mentonissa – asuntokaupat kehittyivät seuraavasti vuonna 2018 verrattuna vuoteen 2017:

 • Nizza
  • kauppojen lukumäärä -7 %
  • hinnat -1,2 %
  • myyntiaika nopeutui 6 päivää (ollen keskimääräin 89 päivää)
 • Cannes (käsittäen myös Grassen)
  • kauppojen lukumäärä -5 %
  • hinnat +0,1 %
  • myyntiaika nopeutui 21 päivää
 • Antibes (käsittäen myös Cagnes-sur-Mer’n ja Vencen)
  • kauppojen lukumäärä -8 %
  • hinnat +1 %
  • myyntiaika hidastui hieman
 • Menton
  • kauppojen lukumäärä -5 %
  • hinnat -0,8 %

Côte d’Azurin alueen uudiskohteiden kauppa kävi kovaa vuonna 2018 – kauppojen lukumäärä kasvoi 2 %. Riviera olikin ainoa alue Ranskassa, jossa suuntaus oli positiivinen, vaikka vapaata rakennusmaata on kovin vähän ja sen hinta on hyvin korkea. Vuonna 2018 uusia asuntoja saatiin myyntiin 33 000 kpl yhteensä 1113 eri uudiskohteesta. Tarjontaa oli 41 % enemmän kuin edellisvuonna, ja silti hyvistä uusista asunnoista oli havaittavissa puutetta ja hinnat olivat nousussa.

Erikoista Ranskan Rivieralla muuhun maahan verrattuna oli myös se, että neuvotteluvaraa asunnon pyyntihinnan ja toteutuneen hinnan välillä oli entistä vähemmän.

Vuodelle 2019 ei ole näköpiirissä asuntomarkkinoiden hidastumista eikä hintojen laskua, mutta tilannetta on seurattava erityisesti asuntolainan korkojen suhteen, joiden odotetaan lievästi nousevan. Vuoden 2018 asuntokauppojen yhteenvedoissa havaittiin erityinen puute 4 huoneen asunnoista Côte d’Azurin halutulla alueella.

Ranskan Rivieran kaupungeissa, kylissä ja kortteleissa on huomattavan paljon hintavaihtelua toisiinsa verrattuna niiden ominaispiirteiden vuoksi. Neliöhintojen tarkastelu ei ole mielekästä, sillä keskimääräisellä 4000-5000 euron neliöhinnalla ei saa sitä, mitä valtaosa pohjoismaalaisista kakkosasuntoa etsivistä haluaa. Suurimpien kaupunkien keskustojen arvoalueiden neliöhinta lähenee 10 000 euroa – ja luksusalueilla jopa 30 000 euroa. Statistiikka ei siis kerro koko totuutta, mutta yleissuuntaus on nähtävissä.

Lähteet:

 • Nice-Matin 8.1.2019
 • Nice-Matin 16.1.2019
 • Nice-Matin 22.1.2019

Huomautus: Habisol Oy pyrkii antamaan oikeaa ja ajankohtaista tietoa päätöksenteon tueksi, mutta ei voi vastata antamansa tiedon oikeellisuudesta eikä ottaa vastuuta antamansa tiedon perusteella tehtyjen päätösten seuraamuksista.

Compare listings

Compare