Nizzan hotelli Negresco 100 vuotta

Ikonisen hotelli Negrescon perustamisesta tuli vuonna 2012 kuluneeksi 100 vuotta. Romanialaista  syntyperää oleva Nizzan kasinon johtaja Henri Negrescu – jonka jokaisen Nizzassa talveaan viettäneen aristokraatin kuului tuntea, jos halusi kuulua seurapiireihin – päätti rakennuttaa Nizzan legendaariselle La Promenade des Anglais -rantabulevardille maailman hienoimman hotellin.

Hotellin rahoittajaksi Henri Necrescu houkutteli Darracq-autotehtailijasuvun ja suunnittelusta vastasi hollantilais-ranskalainen Edouard-Jean Niermans, joka oli ns. belle époque -ajan huomattavimpia arkkitehtejä Ranskassa. Pömpööseissä avajaisissa oli mukana kymmeniä Euroopan kruunupäitä ja muita Rivieran silmäätekeviä.

Hotelli Negresco on siitä poikkeuksellinen, että se on yksi harvoista täysin yksityisomistuksessa olevista palatsihotelleista Ranskan Rivieralla. Sen omistajatar, Madame Jeanne Augier, täytti itsekin samana juhlavuonna kunnioitettavat 90 vuotta. Madame Augier kuoli vuonna 2019 95-vuotiaana. ”Nizzan rautarouva” ja kaupungin kuuluisin eläintensuojelija, omisti koko elämänsä silmäterälleen. Hänen käsialansa näkyykin hotellissa kaikkialla; hän on osallistunut huoneitten sisustuksen suunnitteluun ja hankkinut upeita taideteoksia, niin arvokasta antiikkia kuin ultramodernia taidetta, siinä määrin (noin 6000 kappaletta), että hotellia voi pitää varsinaisena taidemuseona! Salon Royal -salin kupolikatosta, jonka suunnitteluun on osallistunut Gustave Eiffel, roikkuu yksi maailman suurimmista Baccarat-kristalliruunuista (jonka tsaari Nikolai II aikoinaan tilasi itselleen). Hotelli on myös luokiteltu Ranskan historialliseksi suojelukohteeksi.

100-vuotisjuhlan kunniaksi kahden Michelin-tähden Chantecler-ravintolan silloinen chef, Jean-Denis Rieubland loihti juhlavieraille erityisen syntymäpäivämenun, joka tarjottiin, kuinka ollakaan, Cuvée Centénaire -samppanjan kera. Digestiivinä oli tarjolla ei enempää eikä vähempää kuin 100 vuotta vanhaa Armagnacia! Jokainen hotellissa yöpynyt vieras sai muistoksi pienen numeroidun vihkosen, joka esittelee hotellin taideaarteita. Hotellin 100-vuotista komeaa taivalta juhlittiin gastronomian, musiikin ja ranskalaisen kulttuurin merkeissä – Vive Le Negresco, Vive La France!

Jos haluat viettää unohtumattoman (ransk. inoubliable) loman Nizzassa, varaa itsellesi Negresco-hotellin ”Sviitti 100”, joka on sisustettu aidoin belle époque -ajan huonekaluin ja taideteoksin ja jonka salongeista avautuu henkeäsalpaava näkymä La Baie des Anges -lahdelle…  Ja näet enkeleitä!

Varaukset suomalaisen, Ranskaan erikoistuneen matkanjärjestäjän, Pamplemoussen, kautta.
www.hotel-negresco-nice.com

Compare listings

Compare