Nizzan keskuspuisto Promenade du Paillon

Nizzan keskusta-alueelle, joka jakaa kaupungin vanhan ja uuden osan, valmistui muutama vuosi sittten uusi näyttävä keskuspuisto ”Promenade du Paillon”. Siitä on sittemmin tullut todellinen nizzalaisten olohuone!

Kaupunkilaisten käyttöön tarkoitetusta kävely- ja viheralueesta käytetään myös nimeä ”La Coulée Verte” – keskustan ”vihreä virta”.

Alueella on suuria viheralueita, palmu- ja appelsiinipuita ja valtava suihkulähdealue, jossa erityisesti kesähelteillä lapset rakastavat – ja saavat – leikkiä.

Lapsille on rakennettu myös useampia kiipeilytelineitä, keinuja ja liukumäkiä.

Kaupungin pormestari, Christian Estrosin mukaan tämä alue on rakennettu tuomaan pala luontoa kaupungin keskustaan ja antamaan erityispiirrettä Nizzalle.

Alue on yhteensä 12 hehtaarin suuruinen, se sijaitsee käytännössä Paillon-nimisen joen päällä ja sen muoto noudattelee entisaikojen joen virtaa. Viherpuisto alkaa Albert 1er’n puiston alkupäästä Promenade des Anglais -rantakadulta meren ääreltä, ja jatkuu aina Nizzan kansallisteatterille saakka.

Puiston tieltä on saanut väistyä kaksi rumaa rakennusta: linja-autoasema ja Paillon-parkkihalli. Näin maisemaan saatiin avaruutta ja uuden kaupungin puolelta avautuu näkymä kaupungin itäpuolisille kukkuloille ja vanhan kaupungin pittoreskien rakennusten fasadirivistöön.

Vihreästä puistomaisesta alueesta on tullut todellinen nizzalaisten olohuone, rentouttava alue, missä viettää aikaa ja kävellä sekä erilaisten kulttuuritapahtumien, taidenäyttelyiden ja muiden suurten tapahtumien pitopaikka. Muun muassa jokakesäiset Nizzan jazzfestivaalit järjestetään nykyään Albert 1er -puistossa.

Compare listings

Compare