Miksi ihmeessä investoida asuntoon Ranskan Rivieralla?

Se ei taatusti ole tuottoisin mahdollinen sijoitus. Siihen ei riitä yhden paperin allekirjoitus. Päätöstä ei voi tehdä tietokoneruudulla. Siinä on monta sudenkuoppaa ja yllätyksiä tulee aina. Riviera ei ole edullisin paikka ostaa loma-asunto auringon alta.

Mutta sijoitus asuntoon Ranskan maailmankuululla Rivieralla – Nizzassa, Antibesissa, Cannesissa – tai toinen toistaan kauniimmassa pikkukylässä rannikolla tai tarunomaisella Provencen maaseudulla – on sijoitus omaan ja perheen hyvinvointiin, josta voi vuokratuoton, arvonnousun tai veroedun vuoksi lopulta tulla rahallisesti tuottoisa.

Sijainti, sijainti, sijainti – ja ilmasto

Ranskan Riviera on se paikka, jossa voi reilun kolmen tunnin lennon jälkeen hengähtää oravanpyörästä, naputella etätöitä parvekkeella, viettää eläkepäiviä liukastumatta kadulla, ja jonne saa houkuteltua mukaansa niin pikkulapset kuin teinitkin. Ainutlaatuinen sijainti Välimeren rannalla, Alppien juurella, vehreän maaseudun ympäröimänä, Italian ja Monacon naapurissa takaavat virikkeet jokaisen makuun. Meri ja vuoret luovat alueelle poikkeuksellisen lempeän ilmaston ja legendaarisen valon, joka on ikuistettu tunnettujen taiteilijoiden teoksiin.

Arvokas henkinen pääoma

Ikimuistoiset kokemukset ja loputtomat inspiraation lähteet tällä kulttuurihistoriallisesti rikkaalla rannikolla kerryttävät kaikenikäisten henkistä pääomaa. Historia on käsinkosketeltavissa vanhojen kaupunkien kujilla ja seudun lukuisissa museoissa. Ranskalainen ruokakulttuuri näkyy paikallisessa arjessa korkeatasoisena tarjontana niin toreilla, ruokakaupoissa kuin ravintoloissakin. Riviera houkuttelee aktiivisia ihmisiä laajalla kulttuuritarjonnalla festivaalien, karnevaalien, konserttien, urheilutapahtumien, teatterin, oopperan ja baletin muodossa. Ihanteellisen ilmaston ja monipuolisen luonnon vuoksi harrastusmahdollisuudet ovat Rivieralla rajattomat.

Turvallinen asuntosijoituskohde

Ranskan Riviera on turvallinen asuntosijoituskohde, sillä asuntomarkkinat ovat vakaat ja monen eri tahon varassa. Paikallisen väestön lisäksi alueella asuu ulkomaalaisia työtekijöitä, vapaaherroja, lomalaisia ja sijoittajia. Rivieralla toimii useita kansainvälisiä yrityksiä Sophia Antipolis’n teknologiapuistossa ja alueella on kansainvälisiä kouluja ja yliopistoja. Varakkaat ranskalaisetkin ympäri maan hankkivat itselleen kakkosasunnon juuri Rivieralta. Itse asuntokauppaan tuo turvaa notaari – julkinen virkamies ja juristi, joka vahvistaa kaupan tutkittuaan kohteen ja osapuolten taustat huolellisesti. Rahaliikenne kulkee notaarin kautta. Ranskalaisten pankkien tiukka lainapolitiikka on varmistanut, ettei asuntojen hintakuplaa ole päässyt syntymään. Asumisen ja asuntojen hinnat ovat Rivieralla kuitenkin kohtuulliset verrattuna esimerkiksi Lontooseen, Pariisiin tai Brysseliin.

Veroetua tapauskohtaisesti

Suomen ja Ranskan välisen verosopimuksen mukaan Ranskassa sijaitseva asunto voi tapauskohtaisesti suoda omistajalleen verohyötyä verrattuna esim. Suomessa sijaitsevaan sijoitusasuntoon myyntivoiton, vuokratuoton ja perinnön verotuksen näkökulmasta. Jos siirtyy kirjoille Ranskaan, voi ansiotulon verotus olla tapauskohtaisesti huomattavan edullista perheen yhteisverotuksen ja lapsista saatavan vähennyksen ansiosta. Ranskassa sijaitsevan kiinteistön perintöverotus voi olla suorille perijöille hyvin edullista.

Ranskan Riviera on ollut jo vuosikymmenten ajan tyylikäs, korkeatasoinen ja kansainvälinen alue, josta asunnonhankinta – joko omaksi iloksi tai vuokralle tarjottavaksi – on hyvä sijoitus.

Compare listings

Compare