Ranskan Rivieran asuntomarkkinat vuoden 2017 keväällä

Vuosi 2016 oli Ranskan Rivieran asuntomarkkinoilla hyvin positiivinen ja vilkas. Asuntojen hinnat nousivat Alpes-Maritimesin departementissa keskimäärin 3 %. Kauppojen lukumäärä kasvoi 8 % vuoteen 2015 verrattuna. Markkinoiden terve toiminta on jatkunut vuoden 2017 ensimmäisen vuosineljänneksen. Toiveikkuus tulevasta jatkuu edelleen eivätkä tulevat presidentinvaalit ole hidastaneet tahtia.

Pienet ja keskisuuret asunnot menivät vuonna 2016 hyvin ja nopeasti kaupaksi. Isojen asuntojen myyntiajat ovat pysyneet pidempinä. Uudiskohteiden markkinat ovat olleet varsin aurinkoiset – vuonna 2016 tuli myyntiin 32 % enemmän uudistuotantoa kuin vuonna 2015 ja asuntoja myytiin 28 % enemmän.

Luksusasuntojen ostajat olivat myös selvästi aktiivisempia vuonna 2016 kuin vuonna 2015. Luksusasunnoilla tarkoitetaan tässä erittäin laadukkaita, arvoalueilla sijaitsevia asuntoja, joissa on ylellisiä ominaisuuksia kuten avoin merinäkymä, ja joiden hintahaitari on n. 1,5-3 miljoonaa euroa.

Syitä positiiviseen vireeseen löytyy alhaisesta korkotasosta, kuluttajien luottamuksen palautumisesta sekä siitä, että rakennuttajat ja myyjät ovat sopeuttaneet asuntojen hintapyynnöt markkinatilanteeseen.

Ranskan kiinteistöliiton (FNAIM, Fédération Nationale de l’Immobilier) julkaiseman statistiikan mukaan asuntojen mediaanihinnat ovat muuttuneet vuodesta 2015 vuoteen 2016 verrattuna näin:

 • Koko Alpes-Maritimes
  • Kerrostaloasunnot +2,3 %
  • Talot +3,8 %
 • Nizzan sektori
  • Kerrostaloasunnot +7,7 %
  • Talot +0,3 %
 • Cannesin sektorilla hinnat ovat laskeneet 5-6 %
 • Antibesin sektorilla hinnat ovat nousseet 3-4 %
 • Mentonin sektorilla hinnat ovat laskeneet 1,2 %
 • Grassen sektorilla hinnat ovat laskeneet 0,9 %

Uudiskohteiden hinnat laskivat vuodesta 2015 vuoteen 2016 verrattuna Alpes-Maritimesin alueella 2 %.

Erot asuntojen pyyntihintojen ja toteutuneiden hintojen välillä ovat olleet noin 5 %, mikä on normaali taso aiempiin vuosiin nähden.

Vuoden 2017 ensimmäisen vuosineljänneksen päätyttyä nähdään markkinoiden kehityksen jatkuvan terveenä ja positiivisena, ja asuntokauppoja tehdään edelleen n. 10 % enemmän kuin vuosi aiemmin.

Lähteet:
– Nice Matin 11.1.2017
– Nice Matin 24.1.2017
– Nice Matin 4.3.2017
– Nice Matin 15.3.2017
– Nice Matin 12.4.2017

Huomautus: Habisol Oy pyrkii aina antamaan oikeaa ja ajankohtaista tietoa päätöksenteon tueksi, mutta ei voi vastata antamansa tiedon oikeellisuudesta eikä voi ottaa vastuuta antamansa tiedon perusteella tehtyjen päätösten seuraamuksista.

Compare listings

Compare