Rivieran asuntomarkkinat vuoden 2012 alussa

Vaikka Euroopan taloudelliset olosuhteet ovat huonontuneet, on Ranskan Rivieran asuntomarkkinoilla niin suuri vetovoima, että ne näyttäisivät kestävän hintojen laskupaineita muita alueita paremmin. Kaikki asiantuntijat uskovat Rivieran asuntojen hintojen polkevan vuonna 2012 paikoillaan tai kohtaavan hyvin loivan laskun. Tämän hetken tunnelma on se, että epäluottamus rahoitusvälineisiin tekee sijoittamisesta asuntoon turvallisen tuntuista. Asuntomarkkinat Rivieralla toimivat, sillä alueella on jatkuva puute hyvistä kiinteistöistä ja kysyntä ylittää tarjonnan. Monet rakennusliikkeet etsivät jatkuvasti uusia rakennuskohteita ja eläkevakuutusyhtiöt ovat viime aikoina tehneet kiinteistösijoituksia seudulla, mikä kertoo uskosta markkinoiden pysyvyyteen.

Rivieran asunnot houkuttelevat ostajia joka sektorilta – ranskalaisia ja ulkomaalaisia, lapsiperheitä ja eläkeläisiä. Riviera on Pariisin jälkeen yksi Ranskan kysytyimmistä alueista. On arvioitu, että lähes puolet asuntokaupoista tehdään ulkomaalaisen osapuolen kanssa. Paikallisella väestöllä on hankaluuksia hankkia omistusasunto etenkin nyt, kun Ranska on menettänyt kolmen A:n luottoluokituksensa, asuntolainojen korot ovat nousseet ja nousun ennustetaan jatkuvan, ja pankkien varovaisuus on kasvanut entisestään.

Nice-Matin-paikallislehdessä julkaistiin seuraavanlainen yhteenveto asuntomarkkinoiden kehityksestä helmikuussa 2012, kun statistiikka vuodelta 2011 saatiin päätökseen:

Alpes-Maritimes’n alueella uudiskohteiden rakentaminen on vilkastunut ja hinnat ovat hieman laskeneet. Uusia asuntoja tuli myyntiin v. 2011 yli 50 % enemmän (4525 kpl) kuin vuonna 2010 (2908 kpl). Uusia asuntoja saatiin myydyksi v. 2011 20 % enemmän kuin vuonna 2010. Uusien asuntojen toteutuneet kauppahinnat ovat laskeneet keskimäärin 5 %, mutta ”varastossa” olevien uusien asuntojen hintakehitys on +2 %.

Jälleenmyytävien asuntojen kauppa ei ole ollut niin dynaamista kuin uudiskohteiden. Vuonna 2011 jälleenmyytäviä asuntoja annettiin myyntiin 11 003 kpl, kun vuonna 2010 lukumäärä oli 5 % suurempi. Pohja saavutettiin vuosina 2008-2009 ollen 9 700 – 9 800 kappaleen välillä. Parhaina aikoina asuntoja annettiin myyntiin v. 2001 yli 14 000 ja v. 2007 lähes 12 500 kpl. Koko Alpes-Maritimes’n alueella hinnat nousivat 3 %. Nizzan alueella hintojen nousu oli 5 %, kun taas Cannesin ja Mentonin alueilla vain 1 %.

Lähde:
– Nice-Matin 18.1.2012
– Nice-Matin 21.2.2012

Huomautus: Habisol Oy pyrkii aina antamaan oikeaa ja ajankohtaista tietoa päätöksenteon tueksi, mutta ei voi vastata antamansa tiedon oikeellisuudesta eikä voi ottaa vastuuta antamansa tiedon perusteella tehtyjen päätösten seuraamuksista. Habisol suosittelee aina tukeutumaan asiantuntija-apuun, jonka löytämisessä Habisol voi auttaa.

Compare listings

Compare