Lapsille tekemistä Rivieralla

Rivieran aurinko ja rannat riittävät monille lapsille lomailoksi, mutta joskus vanhemmat tai isovanhemmat saattavat kaivata muutakin tekemistä pikkuväelle. Olemme koonneet muutamia vinkkejä siitä, mitä hauskaa voisi tehdä lasten kanssa Côte d’Azurilla.

FUN CITY

Fun City on sisätiloissa toimiva 1200 m2:n suuruinen säätilan mukaan joko ilmastoitu tai lämmitetty leikki- ja huvipuisto, josta löytyy satakunta aktiviteettia lapsille. Fun City sijaitsee Cannesin ja Mandelieun välissä La Boccan kaupunginosassa. www.fun-city.fr

VISIOBULLE

Visiobulle järjestää meriretkiä hauskalla keltaisella lasipohjaisella veneellä, jossa voi ihailla merenalaista maailmaa. Retket ovat mahdollisia huhtikuun alusta syyskuun loppuun (säävaraus). Lähtöpaikka on Juan les Pinsin turistitoimiston vastapäinen laituri Ponton Courbet. www.visiobulle.com.

MARINELAND, AQUASPLASH, ADVENTURE GOLF ja KID’S ISLAND

Marineland on Antibesissa, lähellä Biotin juna-asemaa sijaitseva Euroopan suurin meripuisto, jossa voi nähdä mm. valaita, delfiinejä, haita, merileijonia ja pingviinejä. Avoinna joka päivä, paitsi tammikuun tienoolla suljettu. Marinelandin välittömässä läheisyydessä on myös juhannuksesta syyskuun alkuun avoinna oleva Aquasplash-vesipuisto, seikkailuminigolf sekä eläintarha “Kid’s Island”. www.marineland.fr.

HUVIPUISTOT

Seudulla sijaitsee kolme Azur Park -huvipuistoa: Luna Park Nizzassa, Foire Attractions Monacossa ja Azur Parc St. Tropezissa: www.azurpark.com sekä Antibes Land Antibesissa: www.antibesland.fr.

SEIKKAILUPUISTOT VILLENEUVE-LOUBET’SSA

Villeneuve-Loubet’n seikkailupuistot tarjoavat eri ikäisille lapsille eritasoista luonto- ja seikkailureittiä puumajoista köysiratoihin, pomppulinnoista labyrintteihin. Jopa 2-vuotiaat lapset voivat kiivetä turvallisia reittejä pitkin puihin rakennettuihin tonttujen majoihin ja liukua pehmeää liukumäkeä alas. Vanhemmatkin viihtyvät näissä puistoissa puuhaillen.
– Canyon Forest alkaen 8-vuotiaista www.canyonforest.com
– Le Village des Fous alkaen 5-vuotiaista www.levillagedesfous.com
– Pitchoun Forest alkaen 3-vuotiaista www.pitchounforest.com
– Le Bois des Lutins alkaen 2-vuotiaista www.leboisdeslutins.com

COLMIANE FOREST

Tämä seikkailupuisto sijaitsee Mercantourin kansallispuiston tuntumassa, n. 70 km Nizzasta pohjoiseen. Luontopuistossa on viisi eritasoista luonto- ja seikkailurataa eri ikäisille ja puisto on avoinna toukokuusta syyskuuhun. Hauska aktiviteetti on mm. kiskoilla kulkeva pulkkamäki. Talvella Colmianessa voi hiihtää ja lasketella.  www.colmiane.com.

ELÄINTARHA

Frejusissa (Cannesista länteen) sijaitseva eläintarha on auki vuoden ympäri. Eläimiä voi tarkkailla 20 ha:n suuruisessa puistossa joko autolla liikkuen tai jalkaisin. www.zoo-frejus.com.

PARC PHOENIX

Park Phoenix sijaitsee Nizzassa, Promenade des Anglaisin varrella, lentokentän läheisyydessä. Seitsemän hehtaarin puistossa voi ihailla kasvihuoneen kasveja, eksoottisia eläimiä, kotieläimiä, lintuja ja kaloja. Lapset voivat osallistua myös puistossa järjestettäviin työpajatoimintoihin. www.parc-phoenix.org

MERIMUSEO

Monacon merimuseo on auki ympäri vuoden lukuun ottamatta Formula 1:n ajankohtaa toukokuussa. Museon 90 akvaarioita tarjoaa monenlaista nähtävää sekä Välimeren että trooppisten merien elämästä.  www.oceano.mc.

CERAMIC CREA

Ateljee Antibesissa toivottaa lapset ja aikuiset tervetulleiksi maalaamaan keramiikkaa. Siellä voi toteuttaa vaikkapa persoonallisen syntymäpäivälahjan. Koulujen loma-aikoina Céramic Créa’ssa järjestetään myös kursseja. www.ceramic-crea.com/loisirs/univers-des-enfants/index.html.

YLEISET LEIKKIPUISTOT

Toisin kuin Suomessa, päiväkotien pihat ovat suljettuja eikä niihin voi mennä iltaisin ja viikonloppuisin leikkimään. Seudulla on kaikille avoimia leikkipuistoja, joissa on erilaisia kiipeilytelineitä, liukumäkiä ja keinuja. Tällaisia löytyy mm. Nizzan Promenade du Paillon -keskuspuistosta, jossa voi kesähelteellä myös virkistäytyä suihkuavilla lähteillä, ja Juan les Pinsin keskustasta, rannan tuntumassa sijaitsevasta La Pinède -puistikosta. Lisäksi kaupunkien turistikeskittymistä löytyy pieniä lasten leikkipaikkoja, joissa on karuselleja ym. maksullisia laitteita.

Compare listings

Compare
Search